Artikel vänster

Artikel höger

2007-10-11 20:52

Leo söker ett eget hem

Leo8
Foto: Tobias Josefsson

Leo kom till oss från Marbella i Spanien den 30 juli och har acklimatiserat sig väl. Nu vill han ha en egen familj som älskar honom för den han är.

Leo är en mycket arbetsglad yngling. Han är inte dum på något vis, utan enkel och trevlig. Hans enda nackdel är att han har svårt att åka hem till andra människor, då blir han väldigt orolig och stressig. Just okända inomhusmiljöer gör att han får svårt att slappna av. Detta visar på att hans trygghet inte är så bra som den skulle kunna vara och därför vill han ha ett hem med mycket erfarenhet av att läsa hundar och även med en känsla för att kunna bygga upp självförtroendet hos honom mer.

Han är en aktiv hund och vill ha ett hem som aktivt arbetar med honom. Fysiskt orkar han hur mycket som helst och att bo i stadsmiljö med koppelpromenader som enda alternativ är inget som passar honom. Han är mycket godismotiverad och tacksam att träna.

Katter har han fungerat utmärkt med från första stund, liksom andra hundar. Han är lite osäker vid hundmöten och tar mycket efter våra andra hundar. Är de lugna håller han sig i skinnet, men blir det högljudda så skäller och morrar han en del om man träffar på andra hundar i koppel. Men det är alltså inga problem om han får hälsa eller om de får leka och umgås utan koppel. Han har inga uttalade rädslor mot småbarn, men eftersom hans självförtroende inte är på topp och han är signalkänslig så vill vi undvika småbarn i hans nya hem.

Vet du någon som söker en aktiv och snygg kille att lägga ner tid och kärlek på? Tveka inte att höra av dig!