Artikel vänster

Artikel höger

2007-09-22 21:00

Agility-KM på Klubbarp 2007

Agility0702
Foto: Tobias Josefsson

Tävlingsdebut. Äntligen. En liten inofficiell klubbtävling där man fick två starter i varje klass till priset av en. Lagom nivå kan man ju tycka...

Började läskigt med att vi var första ekipage ut! Agilityklassen var första punkten på programmet. Abby var taggad, lite för taggad - precis som vanligt.Hon var snabb som attan, men lydde mig faktiskt när jag bad henne sakta in för att pricka kontaktfälten på A-hindret och balansbommen. Men när vi kom till gungbrädan hade hon fått upp farten rejält igen......och hoppade helt enkelt av den från mitten......vilket resulterade i en mindre trevlig landning.

Abby är dock en tuffing som inte låter en sån liten bagatell bekomma henne.

Efter tunneln var det dock kört och Abby tog hela saken i sina egna tassar och körde ett par varv fritt race runt planen. Slalomen låtsades hon om som hon aldrig hört talas om förut och däcket fuskade hon på och hoppade mellan kedjorna istället. Alla fick fortsätta och köra klart banan oavsett resultat, men vi blev givetvis diskade pga för många vägringar.

Sen var det en stunds vila innan det var dags för omgång två, som såg ungefär likadan ut men något lugnare och utan det fria racet runt plan. Blev även där diskade på grund av att Abby stoppade in nosen i tunneln (från fel håll) när vi inte skulle ta den. Matte är kass på att visa.

Återigen en tids vilan medan klassen kördes klart och banan byggdes om till en hoppbana istället. Jag bönade och bad, hotade och gnisslade tänder att Abby åtminstone skulle försöka ta däcket i första försöket (det har hon alltid gjort tidigare...). Såg det ut som hon lyssnade? Nej, just det......men tji fick matte, för när det var dags för hoppklass hade Abby helt plötsligt sina krafter inom kontroll och hej vad det gick!

En del fel fick vi naturligtvis, men vi blev inte diskade!

Efter en så bra runda tänkte jag stryka mig från den sista rundan, vill verkligen att hon ska få en positiv avslutning. Men plötsligt gick allt väldigt fort, efter bara några minuter var det vår tur igen och innan vi visste ordet av var vi inne på plan igen - och fick till en ännu bättre runda!

Och tro det eller ej, men vi vann faktiskt!